Im Internet habe ich immer wieder sooo schöne Torten gesehen, die dicht an dicht mit Streifen überzogen waren - und nirgendwo gab's eine anständige Anleitung für Torten wie diese...
Schön ist dieses Tortendesign für eine Torte zum Geburtstag, da braucht man kein anderes Geschenk!
Schön ist dieses Tortendesign für eine Torte zum Geburtstag, da braucht man kein anderes Geschenk!
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgPqgua1ZrIAn8FWYiXkfhykqt3XGGWicDRc4L3lTty-bV2JCt-OTg74bO9K_W9L7-Li36Ivkn07LDoSJGgU1ZAdQWNtihglPX3S-D1Se6lN12Fegfq0SadOGL2iiyiKeRSTNBQrTqXs-DO/s320/01.jpg)
So geht's:
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Cover the entire cake with white Fondant.
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Determine and mark the midpoint of the cake with the help of parchment paper.
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Cut strips in the desired colors. Roll fondant very thin and cut with a pizza cutter along a ruler.
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Put the strips aside and cover with plastic wrap so they don’t dry out.
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Divide cake in 4 segments using strips (example shown using red strips). Now, work within quartered segments, alternating colored strips. Attach the lower edge first. Round the strip over the top of the cake and taper the edge toward the center using a ruler and sharp knife.
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Carefully mark the strip first with the ruler and cut off then with a sharp knife - see picture 8 and 9, there's another sight of this step....
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Continue placing strips within segments..... - you need many stripes ;-)
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First mark the stripe with the ruler, than cut with a sharp knife.
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Take the cropped side of the stripes away and adjust the stripe - here the last.... - careful. After attaching all strips, smooth surface with fondant smoother.
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Am Besten einige Tage vor dem Geburtstagsdatum mit dem Backen der Torte anfangen und einen Tag vorher die Dekoration anbringen.
Viel Spaß beim Nachmachen.... - aber genug Zeit einplanen, eine Torte mit Streifen zu dekorieren dauert ganz schön lange!
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